Osteopatia

Mitä on osteopatia?

Osteopatia on tehokas, turvallinen ja lempeä manuaalisen terapian hoitomuoto, jossa kehoa hoidetaan dynaamisena toiminnallisena kokonaisuutena huomioiden kehon rakenteen, toiminnan ja mielen välinen yhteistoiminta. Keholla on pyrkimys terveyteen ja osteopaattisella hoidolla vapautetaan kehon jännityksiä ja aktivoidaan kehon omia paranemismekanismeja hoitamalla syitä oireiden taustalla, tavoitteena saavuttaa tasapainoinen, elinvoimainen ja hyvinvoiva keho.

Osteopaatti Helsinki

Mihin osteopatia auttaa?

Osteopaattisella hoidolla voidaan lievittää kipua ja lisätä kehon liikkuvuutta. Hoitoon tulo ei kuitenkaan edellytä kipua ja parhaimmillaan hoito on ennaltaehkäisevää.

 • Akuutit ja krooniset selkävaivat 
 • Niska- ja hartiaseudun kiputilat ja jäykkyydet
 • Päänsärky, migreeni, tinnitus, huimaus
 • Purenta- ja leukanivelongelmat
 • Ylä- ja alaraajojen oireilut ja kiputilat
 • Hermoperäiset oireet; säteilykipu/puutumiset
 • Tapaturmien ja leikkausten jälkitilat, arvet
 • Nivelten liikerajoitukset ja lihaskireydet
 • Stressi, unettomuus, refluksi
 • Raskausajan- ja jälkeiset oireet

Mitä osteopatia hoidossa tapahtuu?

Osteopaattina haluan saada kokonaiskuvan terveydentilastasi; kartoittaa hoitoon hakeutumisen syyn, mahdolliset traumat, onnettomuudet, leikkaukset ja lääkitykset, suvussa esiintyvät sairaudet ja muut oleelliset terveystietosi. Taustatietojen perusteella tehdään tutkimus ja tarpeellisia testejä, joiden perusteella hoito suunnitellaan yksilöllisesti sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaisesti.

Tutkiminen ja hoito toteutetaan tilanteen mukaan alusvaatteissa tai kevyessä joustavassa vaatetuksessa. Jos sinulla on lääkärin lausuntoja tai röntgen/magneettikuvia liittyen vaivaasi, voit tuoda ne mukanasi vastaanotolle.

Manuaalinen, käsin tehtävä hoito on turvallinen, miellyttävä ja lempeä keholle. Osteopaatin tärkein työkalu on omat kädet ja palpaatio herkkyys, joka tarkoittaa käsillä tunnustelua. Palpoimalla tutkitaan kehonrakenteita ja arvioidaan kudosten terveydentilaa ja hoidettaessa tunnistetaan kehon eri kudostasojen muutokset. Hoitotekniikat ovat monipuolisia, joka mahdollistaa jokaiselle yksilöllisen hoidon kehon eri tilanteiden ja tarpeiden mukaan.

Osteopaattiseen hoitoon ovat tervetulleita kaikki iästä ja lähtökohdista riippumatta.

Osteopaattinen hoito Helsinki
Apua osteopatiasta

Keho on kokonaisuus

Osteopatiassa ihmistä tarkastellaan kokonaisuutena jossa anatomiset rakenteet, fysiologiset toiminnot ja mieli ovat yhtä. Kehon kaikki osat vaikuttavat toisiinsa ja ne tulee yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi harmonisen ja tasapainoisen tilan saavuttamiseksi. Ihmiskeho on nerokas järjestelmä, jolla on pyrkimys terveyteen ja korjata itse itseään säilyttäen toimintakyky. Jos kehon toimintaan tai terveyteen tulee liiallista kuormitusta tai muutoksia, on keho usein ensin kykenevä korjaamaan tai mukautumaan kuormitukseen, jolloin toimintakyky säilyy. Jos kehon kuormitus kasvaa sen kapasiteetille liian suureksi, eikä se kykene enää kompensoimaan rasitusta on oireena yleensä kipu tai liikerajoitus, joka johtaa kehon toiminnan muutokseen ja stressitilaan. Tästä syystä usein kivun tai oireen aiheuttaja saattaakin löytyä muualta kehosta. Osteopaattisella hoidolla tuetaan kehon itsekorjaavia- ja säätäviä mekanismeja, tavoitteena helpottaa kipua selvittämällä oireen alkuperäinen syy ja aiheuttaja, jolloin hoito voi olla hyvinkin tarkasti yksittäiseen oireeseen pureutuvaa tai vaihtoehtoisesti hyvin kokonaisvaltainen koko kehoa huomioiva hoito.

Osteopatian vaikutus – paraneminen tapahtuu sisältäpäin

Hoidon tavoitteena on tukea, palauttaa ja parantaa kehon terveyttä ja toimintakykyä. Käsittelemällä kehon anatomisia rakenteita, kuten niveliä vaikutetaan lisäten niiden liukuvuutta ja liikeratoja. Pehmytkudoskäsittelyllä vaikutetaan lihaksiin, jänteisiin, sidekudoksiin ja kalvorakenteisiin kudosjännitteiden ja kireyksien helpottamiseksi parantaen kehon nesteiden (verenkierto ja lympha) virtausta. Lisäksi hoidossa huomioidaan kehon rauhas- ja sisäelintoiminta, sekä elinjärjestelmien vuorovaikutus kehon erilaisissa stressitiloissa, jolloin hermoston (autonominen ja keskushermosto) toiminnan tasapainotus on tärkeässä osassa hoitoa.

Mihin osteopatia auttaa

Äidin osteopatia

Raskauden aikana äidin keho käy läpi suuria muutoksia, jolloin lantion alue ja koko kehon painopiste ja kannatus muuttuvat. Vatsan kasvaessa eteenpäin, lanneselän lordoosi (notko) korostuu. Tukilihaksiston rasituksen kasvaessa, kohdun työntyessä ylös ahtauttaen ruuansulatusta ja pallean toimintaa, sekä lantiokoria tukevien ligamenttiliitosten löystyminen voivat aiheuttaa erilaisia oireita ja kiputiloja, joita voidaan hoidolla lievittää.

 • Liitoskivut
 • Selkäkipu/niska-hartia kivut
 • Nivus/reisikivut
 • Hermo/säteilykivut
 • Hengitys/rintakehän oireet

Synnytyksen jälkeen hoidolla pystytään tukemaan äidin kehon palautumista ja sopeutumista nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen. Synnytyksen jälkeisten oireiden lievitys (esim. sektioarpi), lantion alueen tasapainotus ja koko kehon kannatusta ja ryhtiä huomioiva hoito edistää kehon toipumista.

Osteopatiaa vauvoille

Vauvat hyötyvät myös osteopatiasta. Apua voi saada mm. vauvan itkuisuuteen, levottomuuteen, vatsavaivoihin, koliikkiin ja refluksiin. Kasvu vaiheessa osteopatialla tuetaan lapsen normaalia kasvua ja tarvittaessa vapautetaan kohdun tai synnytyksen aikaisia jännitteitä ja jäykkyyksiä kehossa, jotka voivat vaikuttaa mm. pään kääntämiseen tai muihin puolieroihin kehon käytössä.

Vauvojen osteopatia

Hinnasto

Osteopatia 70€

Opiskelijat ja eläkeläiset 65€

Lapset 0-12v. 55€

Varaa aika